In vrijwel elke tuin is een overkapping goed te gebruiken. Helaas kan het wel voorkomen dat het kopen van een kant- en klare overkapping problemen met zich mee kan brengen, naast een aardig prijskaartje. Gelukkig kan een overkapping ook zelf gemaakt worden. Wat is daarvoor nodig?

Voordelen

Waarom zou iemand een overkapping in de tuin willen? Allereerst is het een goede manier van zonwering. Eronder zitten houdt iemand koel en zorgt voor bescherming tegen de felle zon. Fijn is ook dat een overkapping ervoor zorgt dat er nog steeds zicht op de tuin is. Voor iedereen die het echt fijn vindt om buiten te zitten, een overkapping zorgt ervoor dat er in weer en wind (al niet bij te veel wind) buiten gezeten kan worden. Als laatste voordeel: een overkapping kan extra opbergruimte bieden. Tuinmeubelen hoeven namelijk niet meer naar de schuur of zolder verplaatst te worden. In plaats daarvan kunnen deze en zaken zoals tuingereedschap en planten het hele jaar buiten blijven staan.

Bouwen

De eerste stap van het bouwen van een overkapping, en van alles, is om alle materialen bij elkaar te krijgen. Dit zijn materialen en gereedschappen zoals hout, boormachine, schroefmachine, rolmaat, hamer, waterpas en hand- of afkortzaag. Dan is het tijd om een stevige fundering te plaatsen. Een overkapping kan aardig zwaar zijn, met al het hout, de meubelen en wanneer mensen er in zitten. Daarom is het belangrijk om stevige betonpoeren te plaatsen. Anders kan de overkapping snel de grond in zakken. De derde stap is om montageplaten te schroeven aan de staanders die net zijn geplaatst. Zorg ervoor dat alles recht staat en wordt gemonteerd. Als laatste stap kan het dak geplaatst worden. Ook hier is het weer belangrijk om goed te letten op het feit dat alles recht staat en stevig gemonteerd wordt. Voordat de dakbedekking gelegd wordt, hoort de ondergrond schoon, droog en vetvrij te zijn. Optioneel is nog om zijwanden te plaatsen in de overkapping, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Er zit nog iets meer aan het bouwen van een overkapping, maar de basisstappen zijn al belangrijk om te weten.

Materialen

Hillhout is een bedrijf wat hout maakt speciaal voor de tuin. Werken in de tuin kan zwaar zijn en kan lang duren. Hillhout Tuinhout is een goede hulp hierbij om ervoor te zorgen dat het gehele proces zo gemakkelijk mogelijk verloopt. Er zijn veel verschillende soorten overkappingen te verkrijgen en verschillende houtsoorten. Zo makkelijk kan het zijn.

You might also enjoy: