Zie jij er ook iedere dag weer tegenop: na een dag hard werken naar de winkel, bedenken wat je wilt gaan eten, boodschappen doen, thuiskomen, koken en dan pas een keer eten? De kans dat je dan niet kiest voor gezond is erg groot. Gezond eten kost vaak meer tijd dan even een patatje in de airfryer gooien of een tosti maken. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar kan meals preppen zijn. Je kunt met meals preppen in één keer alle voorbereidingen voor de hele week doen. De speciale bakjes van Mepal kunnen je helpen bij het meals preppen. Je snijdt alle ingrediënten en je kunt ze op de dag dat je ze gaat nuttigen bij elkaar doen en ze (eventueel) nog verwarmen. Je bent dan iedere dag snel klaar!

Meals preppen werkt echt!

Doordat je één keer per week boodschappen doet, hoef je dus ook maar één keer per week na te denken over het eten. Als je slim bent doe je de boodschappen op het moment dat je de folders voor de plaatselijke supermarkten in huis hebt. Je weet dan zeker dat alles nog op voorraad is en je kunt flink voordeliger boodschappen doen. Koop precies die ingrediënten die je nodig hebt en start met meals preppen. Vind je het lastig om dat direct voor een hele week te doen? Begin dan met meals preppen voor een paar dagen.

Ook voor de kinderen

Maak 's avonds de lunchtrommel voor de volgende dag al klaar. Dit is ook al een vorm van meals preppen. Heb jij, net als ik, een kind dat liever geen brood eet, maar graag smikkelt van een salade tijdens de lunch? Dan kun je alle losse ingrediënten in de lunchtrommel doen. Geef de dressing er los bij. Je hebt dan ook "geprept", maar dan in een wat kleinere vorm.

En wat denk je van jezelf?

Ontbijt jij altijd op je werk? Dan kun je gebruik maken van een muesli beker. Deze beker kun je ook de avond van te voren al klaarzetten. Je doet de yoghurt in de grote beker en de muesli en het fruit in de deksel. Maar wist je dat je deze beker ook heel goed kan gebruiken om er soep in mee te nemen? Je kunt dan de croutons in de deksel doen zodat ze lekker knapperig blijven. Bij thuiskomst zet je de beker en het deksel in de vaatwasser en je bent al snel weer klaar voor de volgende dag.

You might also enjoy: