Bedrijfsafval kan een grote bron van stress zijn, vooral als je een eigen bedrijf hebt. Het lijkt er altijd op dat er meer afval is, dan tijd om het te verwerken. Dit kan heel makkelijk leiden tot onoverzichtelijke situaties en meer werkdruk. Daarom is het belangrijk om na te denken over de beste manier van jouw afvalverwerking. De beste manier van afvalverwerking hangt natuurlijk sterk af van het soort bedrijf dat je hebt. Sommige bedrijven kunnen hun afval makkelijk zelf verwerken, maar andere bedrijven moeten externe hulp inschakelen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om afval te hergebruiken, in plaats van het weg te gooien. Denk goed na over wat voor soort afval je produceert en welke methode van afvalverwerking het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Op die manier kun je al je energie in je eigen bedrijf stoppen, en hoef je geen aandacht aan het afval te besteden. In deze blog gaan we hebben over de meest gebruikte afvalcontainer, en wat voor afval je kwijt kan in de rolcontainer.

Wat is de meest gebruikte afval container?

Een rolcontainer is een type bedrijfsafval container waarmee je gemakkelijk en snel afval kunt verzamelen en wegwerken. Het voordeel van een rolcontainer is dat je niet hoeft te wachten op de vuilniswagen om je afval op te laten halen. Je kunt de container gewoon bij het afvalstation neerzetten of laten ophalen door een afvalophaaldienst. Rolcontainers zijn ook handig als je veel afval produceert. Rolcontainers zijn vaak afsluitbaar, wat betekent dat je ze kunt afsluiten zodat er geen ongedierte naar binnen kan komen.

Wat voor afval kun je kwijt in de rolcontainer?

Wanneer je afval gaat scheiden is het goed voor het milieu en kun je geld besparen. In de rolcontainer kun je verschillende soorten afval kwijt. Het is belangrijk om te weten wat wel en niet in de rolcontainer mag. Als je onjuist gescheiden afval in de rolcontainer stopt, wordt het afval niet goed verwerkt en kan dit leiden tot extra kosten. Ook is het belangrijk om te weten hoeveel afval er in de rolcontainer mag. Wanneer de container te vol is, kan dit leiden tot een boete.

Wat is swill afval?

Swill is organisch afval dat afkomstig is uit horecagelegenheden, cateringbedrijven en sport kantines. Een paar voorbeelden zijn patatjes, rijst, broodjes en fruitschillen. Swill wordt gecomposteerd en verwerkt tot biogas of bodemverbeteraar. Het swill afval is niet hetzelfde als GFT afval, maar het lijkt er wel op.

 

You might also enjoy: