Steeds meer mensen nemen geven een hond dezelfde status als je zou doen met een kind. En dat betekent dat we ook op vakantie willen met de hond. Dit kan een leuke en onvergetelijke ervaring zijn, maar het vereist wel wat voorbereiding. Het moet immers voor zowel jou als de hond prettig zijn. In deze blog geef ik je tips. Lees je mee?

De APK vooraf

Uiteraard wil je niet op pad met een auto die het niet goed doet. Dus voor een lange reis breng je hem even naar de garage voor een check. Als je een lange trip gaat maken met je hond, is het niet zo gek om dit voor hem of haar ook te doen. Je hond kan immers niet hardop zeggen of hij of zij iets mankeert en je wilt niet onderweg voor vervelende verassingen komen te staan. Maar een afspraak bij de dierenarts voor vertrek en laat je hond ook zo nodig nog vaccineren.

Daarnaast moet je hond ook geïdentificeerd kunnen worden als hij of zij per ongeluk wegloopt. Dit kan met een halsbandje met naamplaatje of met een chip. Zorg in geval van dat laatste wel dat je de chip ook registreert, anders heb je er niks aan.

Genoeg spullen mee

Een hond heeft andere dingen nodig dan jij. Neem dus voldoende verzorging mee. Denk hierbij aan voer en water maar ook aan eventuele medicijnen en andere objecten zoals een extra halsband of riem. Vaak kan je dit soort spullen ook onderweg kopen maar het is fijn als dat niet hoeft. Je kan een hondenbench auto in de achterbak plaatsen, hier kan de hond dan in slapen. Sowieso is het fijn om een hondenbench mee te nemen die je ook op de plaats van bestemming kan plaatsen als het nodig is dat je hond even nergens naartoe kan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Plan je reis zorgvuldig. Zoek naar accommodaties die huisdieren toelaten en controleer of er eventuele beperkingen zijn voor honden op de plaatsen waar je naartoe gaat. Niet alle rassen worden zomaar overal binnengelaten en ook mogen honden niet overal los rondlopen.

Aanpassen, en weer door!

Als je hond nog nooit eerder in een auto of vliegtuig heeft gereisd, kan het handig zijn om een paar korte ritten te maken voordat je op langere reis gaat. Zo kan je hond wennen aan het reizen en voorkom je dat hij zenuwachtig of misselijk wordt. Sla als het kan altijd het vliegen over! Dit zorgt voor veel stress bij dieren en je hebt geen zicht op je hondje tijdens dit proces.

You might also enjoy: