De elektrische fiets komt steeds meer in beeld. Het is een mooie, gezonde en duurzame manier om je te verplaatsen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Wanneer je op een elektrische fiets fietst, verbruik je veel minder energie dan wanneer je het dat met de een normale fiets zou doen. Ook is het natuurlijk beter dan wanneer je met de auto of het openbaar vervoer reist. Dit bespaart niet alleen CO2-uitstoot, maar ook geld. In deze blog gaan we hebben over de voordelen van de elektrische mamafiets en de verschillende merken van de elektrische mamafietsen.

De voordelen van de elektrische mamafiets

De elektrische mamafiets is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Wat vroeger allemaal met de normale fiets of kleine auto gebeurde, kan nu allemaal net zo makkelijk met de elektrische mamafiets. De moeders van tegenwoordig hebben het er maar druk mee. De kinderen wegbrengen en ophalen van school. Mochten de kinderen nog op verschillende scholen zitten moeten de moeders ook nog tussen de verschillende scholen heen en weer gaan. Na school is er waarschijnlijk muziekles, of nog een sportles. Je begrijpt het wel, als dit allemaal met de auto moet kan het een duur grapje worden. En moet dit allemaal met de normale fiets, moet je wel in hele goede doen zijn om het allemaal maar rond te breien. De elektrische mamafiets is de ideale oplossing voor dit. Ze zijn er al in vele verschillende modellen en in verschillende prijs categorieën. Wat zo handig is aan de elektrische mamafiets, is dat je er gemakkelijk één of twee kinderzitjes op kan monteren. Op deze manier kun je je kinderen makkelijk en moeiteloos met je meenemen. Buiten de kinderzitjes om, heeft de elektrische mamafiets ook een lage en wijde instap. Dit maakt het wel zo makkelijk als je plotseling moet afstappen. Het frame is sterk en stevig, dus je hoeft niet bang te zijn om wat extra spullen mee te nemen.  Het dubbele standaard en het stuurslot is perfect om de fiets in evenwicht te houden. Op deze manier zal die niet snel omvallen. Het stuurslot is natuurlijk ook een groot voordeel tegen diefstal.

Welke merken elektrische mamafietsen zijn er?

Omdat de elektrische fietsen zo ontzettend populair zijn geworden, zijn ze er nu bijna van alle fietsmerken. De gazelle elektrische fiets springt er bovenuit. Het merk gazelle gaat al zo lang mee, en is bovendien heel erg betrouwbaar. Maar ook merken als Cortina, Vandijck, Cannondale en Sena zijn zeer betrouwbaar.

You might also enjoy: