Fietsen is een groot deel van onze Nederlandse cultuur. We kunnen ongeveer overal komen op onze fiets, of dat nu is om naar werk te gaan, naar school te fietsen, of je voor je plezier een stuk door het bos fietst. Ons land is gefocust op fietsen en dat is ook goed, het is een gezonde manier om van plek tot plek te komen en ook nog eens heerlijk, mits het weer mooi is. Maar dan is het wel van belang dat je een goeie fiets hebt.

Wat extra aandacht

Een goeie fiets kan een groot verschil maken in je reistijd en je motivatie om op de fiets te stappen. Want niemand zit te wachten op een ketting die er af ligt, slecht werkende lampen of een scheef stuur iedere keer dat je besluit het zadel op te springen. Daarom wil je wat extra aandacht besteden aan de kwaliteit wanneer je een nieuwe fiets uitzoekt. Deze kan natuurlijk tweedehands zijn maar in dat geval is het handig om oog te hebben voor de details.

Wat onderhoud

Het onderhouden van je fiets moet ook niet vergeten worden. Je zult het niet snel zeggen maar wat extra aandacht besteden aan je fiets zo nu en dan maakt een wereld van verschil. Het schoonmaken van je ketting en verse olie bij de tandwielen voegen kan ervoor zorgen dat het allemaal een extra jaar of twee meedraait. De banden regelmatig oppompen is natuurlijk een vereiste en je remmen en versnellingen bijstellen of het laten bijstellen bij de fietsenmaker moet daarnaast ook gebeuren. Het schoonhouden van je fiets en het bijhouden van je lampen is ook nog een aandachtspuntje, zodat je in de avond veilig en zonder risico op een boete over straat kan fietsen.

Extra van belang

Dit is al helemaal iets om op te letten wanneer het je dochter, vrouw of zus is die over straat moet. Je wil uiteraard dat zij zo veilig mogelijk over straat kunnen komen. Daarom is een damesfiets van goede kwaliteit fijn om te hebben.

Als laatste

Ook als het je zoon, man of broer is wil je natuurlijk dat ze veilig over straat kunnen komen. Ongeacht welk geslacht of leeftijd is het fijn dat als je fiets, je een goeie fiets daarvoor gebruikt zodat je zonder problemen en nog belangrijker, zonder enig gevaar van plek tot plek kan komen. Dus volgende keer dat je naar een tweedehands of nieuwe fiets gaat kijken, check dan of alles het goed doet en de fiets juist voor je is.

You might also enjoy: